Dankie vir deel PM
Fransi, altyd lekker om jou ook raak te lees en bly jy het fotos geniet
Vandag wil ek op my sus se versoek, Outop se resep vir sy kerriehoender met julle deel.
Soos gewoonlik het ek getrou met die kamera gevolg en hy het ewe geduldig beduie wat
hy aanvang. Vir my was die kosbaarstes toe hy dors raak en nie kon besluit tussen soda-
of mineralewater saam met sy whiskey nie. Beloer die suiker- en sout syfers baie sorgvuldig.
Vergete is die verbode lepel heuning en suiker maar ek swyg soos die firma wat ons
nuwe wieletjieshuis moet bou.
Afgerond met 'n knertsie van Mevrou Balletjies se towersous, was die smaaklike verhouding
van hoenderkerrie, bruinrys-en-lensies verewig en op 'n paar korreltjies na, verslind.
So word die spulletjie aanmekaar geslaan:Die kruie is toetentaal en al na smaak.
Dit is wat wederhelf gebruik vir sy hoenderkerrie:
2 Opgehoopte eetlepels kerrie.
1 Gelykvol teelepel borrie.
Sout en peper na smaak.
1 Opgehoopte teelepel gemaalde knoffel.
1 Teelepel gemaalde gemmer.
Bietjie olyfolie vir die braaiproses van uie en verseeling van hoender.
Asynmengsel: (Hierdie mengsel word by die hoender gevoeg nadat dit liggies gebraai
is. Daarna word alles saamgekook tot al die vog omtrent verdamp het.)
'n Halwe koppie asyn na smaak. Hy gebruik 'n Italiaanse wit wyn ene.
1 tot 2 Eetlepels Bruin suiker.
Roer tot suiker opgelos is.
En so lyk dit as hy die spulletjie bymekaar begin versnipper en kerf ...
*Outop glo daaraan om sy gebraaide uie en peppers uit te skep
en voeg dit aan die einde van die kookproses weer terug vir so
10 tot 15 minute. Dan bly die smaak glo uniek; is daar nie 'n
ondertrouery en geurverbastering aan't prutte nie.
Jy kan meer suiker gebruik.
Laat niemand my beskuldig ek pas nie een van die tien gebooie
van gewigsverlies toe nie. Mens het net geloof so groot soos 'n
mosterdsaadjie nodig. As ek nog in die huis was sou ek my ma
omsingel het met die redenasie dat 5 lensies en paar korreltjies
bruinrys, gehoorsaamheid beteken en wetlike toepassing.