'n Verneuk-MelktertDie tannie waarvoor ons pandokkie gebou was, moes hemelbesem gewees het lol.
As ek die slag my lyf bakster hou moet ek op 'n trappie staan om die gasoond aan
te kan aansteek. Dan moet jy die knoppie inhou en draai tot op verlengde hitte,
in die geval 325 grade F.
Die resep vereis 'n vierkantige 8 duim pan en dit moet blinklyf gesmeer word
ter voorbereiding van die bak-okkasie.
Volgende proses beland 4 eiers se huwelike op die rotse en die witte word
punt-in-die wind styf geklop in aparte mengbak met 'n klitser.
(Onthou ek die dae toe ons dit nog met 'n vurk moes doen!)
Troos die 4 gele daarna met 'n driekwart koppie suiker en klits tot hulle
gemoed verlig voorkom. Bederf hulle dan met 'n teelepel vanilje ekstrak
en 'n halwe koppie gesmelte botter. Klits saam vir nog 'n minuut of twee
waarna jy 'n driekwart koppie koekmeel byvoeg en die spulletjie se sake
goed deurmekaar maak soos 'n skoonma wat inmeng...
Hierna word 2 koppies louwarm melk, bietjie-bietjie bygevoeg in die mengproses.
Sleep die bak met styfgeklope eierwitte nader en laat hulle in derde mates kennis
maak met die eiergeelmengsel. Jy wil nie geskeide paartjies te vinnig weer
laat saamkuier nie - vou hulle versigtig en liggies in!
Die resep beduie van nog 'n manier waarop die kennismaking kan geskied in tru vorm
maar dit is bo my 5 voet en 'n halwe duim vuurmaakplek.
Gooi die herenigde spulletjie in die
diep water, skuus - blinklyfpannetjie;
druk in voorafverhitte oond vir ongeveer 40 tot 70 minute en die wange 'n
sagte goue voorkoms het - dit kan wissel na gelang van verskillende oonde.
Na al die geklits en warmmaakprosesse haal jy 'n lieflike drielaagkoek uit die oond.
Laat afkoel terwyl jy jou vergaap aan die pragtige nuwe verbintenis en laaste maar
nie die minste - onthou om die confetti ala versiersuiker bo oor te strooi!