Outop se Hoender-konkoksie1. Braai 1 ui, 'n kwart green pepper, 'n kwart red pepper en 6 tot 8 babamielies in klein stukkies gesny,
(gegeur met pienksout & swart peper na smaak) in 'n bietjie olyfolie. Outop gebruik 'n wok.
2. Voeg nou 2 teelepels heuning by. Braai weer liggies saam en skep dan uit. Hou eenkant.
3. Sny een hoenderborsie in blokkies. Gooi in dieselfde wok/pan.
Sout, peper en 1 teelepel gemaalde knoffel (na smaak) en braai tot ligbruin in nog 'n bietjie olyfolie.
4. Voeg dan 2 teelepels tamatie puree by en braai liggies deur.
5. Meng 'n halwe glas droee wit wyn, 'n halwe tot 1 klein blikkie 'reduced fat coconut milk'
en 'n halwe teelepel tobasco saam. Vermeerder na smaak vir ekstra byt.
6. Voeg mengsel by hoender en sodra dit saam begin prut, voeg uiemengsel by.
7. Laat alles saggies saam prut tot hoender gaar is.
Bedien met basmati rys en/of naan brood.
Butter Chicken op die kampmeghefter (Ecozoom Stofie)Gesnyde hoenderstukkies (soms gebruik Outop sommer heel borsies)
20 ml Olyfolie
1 Gekapte uit
1 tot 2 teelepels heuning
2 Lepels tamatie paste (soms gebruik ons sommer bottelsous)
1 Teelepel knoffel (paste)
1 Lepel Botter
1 Blokkie hoender stock
Los blokkie op halwe koppie water, halwe koppie klapperroom en halwe koppie natuurlik jogurt. Gooi kruie oor hoender en meng met bietjie olyfolie.
Sit eenkant neer. Braai uie en knoffel in bietjie olie tot ligbruin. Voeg heuning by. Braai vir nog 'n minuut en skep uit vir eers in bakkie.
Gooi gegeurde hoender in selfde warm pot. Braai tot ligbruin. Gooi uie en botter by en braai liggies weer saam. Voeg vloeistofmengsel by en prut liggies vir 'n uur. Roer kort-kort om te keer dat dit aanbrand.
Outop voeg gewoonlik 'n bietjie kerrie en borrie na smaak by. Party keer verkies Outop om eers al die vloeistofmengsel in te gooi
en dan die gebraaide uie en knoffel.