Soet & Suur Hoender1. Meng 1 lepel mielieblom (cornstarch) met 'n lepel koue water tot opgelos.
Voeg nog 'n bietjie water by indien nodig.
2. Intussen meng jy 'n driekwart koppie suiker, halwe koppie witasyn, kwart koppie
Soya sauce, 1 lepel knoffel poeier, 1 lepel uie sout (ons het minder geneem) en
6 lepels tamatiesous in 'n pan.
3. Roer die mengsel goed en laat kook. Voeg jou mielieblom-mengsel nou by en kook
tot verlengde dukte. Hou eenkant.
4. Sny genoeg hoenderborsies in blokke na gelang van hoeveel porsies verlang (dit rym lol)
en plaas in seelbare sakkie met mielieblom sodat al die hoenderblokkies 'n lagie meel om het.
5. Roerbraai die hoender dan tot gaar.
6. Terwyl die hoender gaar word, sny jy 'n ui en 1 rooi-, 1 groen en 1 geel
bell peppers in blokkies
en voeg dit en jou sous by die hoender in die pan. Laat alles saam warm word. Ons het net groen- en rooi
pepers gebruik.
Ons het agterna besluit om 'n bietjie blomkool en brokkoli wat net liggies gekook was, by te voeg.
Die dis is saam met 'egg-fried-rice' bedien. Dit was heerlik en is nou beslis 'n gunsteling op die
pandok se menu.
Met 'n donkerder soyasous en 'n groente wat net geroerbraai is, word hierdie 'n heerlike
tuisgemaakte chinese dis.