Voel ek nou so half skuldig Assie. Sal moet ietsie gesonds vir jou hier kom opdis.
Ongelukkig was gisteraand se hoender nou nie regtig maerblykos nie maar daar
het wel so bietjie vars uitgedrukte lemoensap ingekom.
Weet nou nie mooi of dit sal troos en jou gewete sal salf nie.
As jy nou die veeartsie wil beindruk met iets soortgelyks, moet jy die hoenderborsies
mooi netjies opkerwe (na hy geslag is hoor) dan gooi jy so twee lepels mielieblom en 'n
halwe teelepel koeksoda bo op die stukkies vleis in 'n sakkie met sout en peper na smaak.
Skud die spulletjie deeglik. Onthou om die sakkie toe te maak anders dink oupa jy gaan
dansparty in die kombuis hou met al die meel op die vloer
Sit die melerige hoenderstukkies nou eenkant neer en braai gou 'n ui en gelyke mate
knoffel en gemmer. (Jy mag maar soos Outop maak en verneuk met die in 'n botteltjie).
Hierna braai jy die repies hoender mooi bruin in 2 lepels olyfolie en gooi die uie by.
Dalk verkies jy om tyd te spaar en die twee gelyk te doen. Niemand sal agterna wis wat
was eerste gebraai nie.
Outop het die braai-en-uitskep-geit aan hom. Glo te doen met unieke smake wat
behoue bly. Ek redekawel nie, is net die vrou agter die lens.
Die lemoensousie kan jy maar na persoonlike smaak aanmekaar slaan. Outop het
2 eetlepels soya, 2 eetlepels witwyn (resep vra ryswyn of sherrie), 1 eetlepel suiker,
1 eetlepel chillie knoffel sous en die sap van 1 lemoen gemeng. Hierdie mengsel word
dan oor die gebraaide hoender gegooi en liggies verder gebraai totdat al die vloeistof
geabsorbeer is en die spulletjie 'n lieflike goudbruin kleur het.
Bedien saam met rys. Die hoender is die volgende dag baie smaakliker en selfs heerlik
net so koud.