Vullende Maalvleis GeregDie geheim van hierdie gereg is verskuil in die smaakvolle ontploffing van die onderskeie
gebraaide bestanddele wat apart voorberei is. Dit is nie vir die ou wat leef op 'n slaaiblaar
al om die tweede dag nie.
Jy kan jou eie kapokaartappels maak of die kits weergawe uit 'n pakkie gebruik.
Ek het my 'mash' gegeur met 'n handvol parmesan en grofgemaalde swartpeper.
Maak 'n bietjie spinasie gaar. Dreineer goed.
Geur maalvleis na smaak. (Sout, peper, kerrie, knoffel ens.)
Braai in 'n pan tot gaar. Skep uit.
Kerf rooi & groen peppers en 'n bietjie sprietuitjies in blokkies.
Braai liggies met bietjie olyfolie of botter en voeg gaar spinasie by.
Braai nog 'n minuut of twee en skep uit.
Hou alles in aparte houers sodat die onderskeie smake behoue bly!
Kerf 'n paar sampioene en braai liggies tot al die vog geabsorbeer is.
Dan maak jy so:
Smeer 'n pasteibak en skep jou kapokaartappels in.
Plaas nou jou peppers- en spinasiemengsel bo op aartappels.
Strooi liggies met gefrommelde feta.
Hierna word die sampioene oorgestrooi en laag gerasperde kaas.
Heel laaste word die gaar maalvleis bo-oor geplaas en afgerond met kaas
van jou keuse.
Plaas in warm oond totdat die kaas gesmelt is en die maalvleis verkleur het.
Bedien met 'n slaai en geniet.
Wil net gou byvoeg - die versoeking was groot om die kapokaartappels net
so op te dien nadat die sampioene oorgestrooi was. Sou maklik die maalvleis
apart bedien het. Dalk gebak het met 'n eier- en melkmengsel soos vir bobotie.