Twee soorte maalvleis- en groente pasteie uit een pan.Hierdie variasie van ons maalvleis- en groente gereg was gisteraand heel smaaklik. As Outop 'n duim na bo gee, dan weet ek dit was 'n treffer en kan maar op die Lock pandok se menu verskyn in die toekoms. Die mengsel kan of in pastei vorm opgedis word of net so in lae opgeskep word.
Die groentes was vooraf gegeur na smaak en liggies gebraai in 'n diep pan (ek het een ui en 'n drie-kool-mengsel plus 'n halwe pak spinasie gebruik). Toe dit gaar was, het ek 'n dun lagie parmesan oorgestrooi. Daarna is dit eenkant toe geskuif om plek te maak sodat die maalvleis in dieselfde pan gebraai kon word. Die vleis was apart gegeur met 'n klein bietjie kerrie, sout en peper.
Intussen het ek blaardeeg gebruik en tertdoppe gebak. Na dit gaar was en afgekoel het, was hulle gevul met 'n lagie vleis, dan groente en heel laaste gevolg met 'n skeppie kapokaartappels en weer bietjie gerasperde parmesan. Terug oond toe tot die kaas lekker gesmelt was.
Daar het 'n klompie vleis en groente oorgebly wat ek deurmekaar geroer het en toe in 'n klein broodpannetjie nog 'n pastei aanmekaar geslaan. Die kapokaartappels was heel onder geskep, gevolg met die groente en vleismengsel. Weer so lekseltjie kaas bo oor voordat die laaste repie deeg kepies gesny en bo-oor geplaas was. Gebak tot die degie goudbruin was.
Die pasteie vries baie goed en is nog steeds net so smaaklik na dit ontdooi was.