Ek hou van die ou manier van groenbone gaarmaak, maar ek hou van my romerige, kaserige bone. Ek kook dit dieselfde manier, met baie witpeper, halwe koppie room en een koppie gerasperde cheddar.
Wat ek volgende keer gaan probeer is dieselfde maar net met crispy stukkies spek in. Dankie Fransi, dit klink heerlik.
Ek het gisteraand vir ons kerriebone gemaak en hier is my resep:
700g gesnyde groenbone
3 gekapte uie
1 & 1/2 koppies suiker
1 koppie wit asyn
2 eetlepels kerriepoier
1 eetlepel turmeric
2 eetlepels maizena gemeng met bietjie water
sout na smaak
Metode:
Braai die uie tot sag en voeg dan die bone by. Braai vir nog so 10 minute, roer heeltyd.
In 'n souspan meng die res van die bestanddele en laat dit kook tot die suiker opgelos is.
Gooi die sous oor die bone en uie en braai vir nog so 5 minute.
Laat dit afkoel en sit in 'n glashouer in die yskas.
Hieronder is 'n foto van my kerriebone.