Author Topic: Kom ons praat SOUT  (Read 18342 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline AB

  • Regular Members
  • Hardebaard
  • Posts: 1930
Re: Kom ons praat SOUT
« Reply #15 on: August 15, 2013, 08:42:35 AM »
ek het ook baie sout geeet tot my bloeddruk nie meer normaal wou wees nie. toe los ek di esout en na 2 weke was ek gewoond aan kos sonder sout. ek raak sommer vies as die restaurant by voorbaat sout kruie mengsel op my chips gooi.

daai varkvel se kraak het seke rte doen met water wat die sout onttrek en dan raak dit droog en kraak dan.

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 10700
  • Gender: Female
Re: Kom ons praat SOUT
« Reply #16 on: August 15, 2013, 09:46:34 AM »
Dit is dalk so.  Die slimkoppe sĂȘ 'n mens moet die vel goed droog maak voordat jy die sout opgooi (mildelik) en goed invryf, maar dan moet dit dadelik oond toe gaan.  Dalk trek die sout die water uit en dit verdamp met die gaarmaakproses. 
Om te weet is om te verstaan.

Offline AB

  • Regular Members
  • Hardebaard
  • Posts: 1930
Re: Kom ons praat SOUT
« Reply #17 on: August 15, 2013, 10:01:16 AM »
op die ou end maak elkeen soos hy goed dink en dit smaak reg vir hom.

Offline Angelica

  • Regular Members
  • Hardebaard
  • Posts: 1674
  • Gender: Female
Re: Kom ons praat SOUT
« Reply #18 on: August 15, 2013, 06:54:53 PM »
AS ek iets in die pannetjie sou gooi, dan gooi ek net kruie by.
In my koskassie is geen speserye van geen aard, nie eens sout kry jy hier nie. Soms wel peperkorrels, want ek lief peper.
Meeste van die tyd is hier ook nie eens suiker nie.
Boring, sou julle se.  Ek is gewoond daaraan.
Maar ek voeg mildelik botter of margarien by.  En soms het ek 'n bottel All Gold tamatiesous in die yskas saam met die make-up en cutex... 
elle