Asynpoedsing: Redelike groot poeding. Jy kan dit halveer as dit net vir 2 -3 mense is
NB Hierdie poeding se stroop kom eers onderin in bak, dan kom deeg bo-op
Gebruik dieselfde resep vir oond of bo-op stoof poeding. Maak net bietjie meer stroop vir die kastrol op die stoof aan.
Stroop: Kook saam vir so 5 min: 2 kop. water, 2 kop. suiker en halwe kop. asyn. Koel bietjie af.
Deeg: 1.5 kop. koekmeel
Halwe kop. suiker
2 eetl.appelkoos konfyt
2 teel. fyn gemmer
kwart teel. sout
1,5 eetl. margarine
2 eiers
1 teel. koeksoda (bicarbonate of soda)
Klop margarine en suiker saam en voeg geklitste eiers by.
Sif droee bestanddele saam en voeg by margarine mengsel soos bo.
Roer appelkooskontyt by en meng goed.
Gooi deeg bo-oor die sous in bak ,deeg moet stadig op 'n eetlepel in sous gegooi word. - deksel moet toemaak, nie 'n oop bak nie.
Bak 30 - 40 min of tot poeding bruin is, sit die oond op 180 grade.
NB. Poeding rys nogal redelik -gebruik 'n groot genoeg bak of kastrol.
As bo-op stoof maak, stel baie laag - so op 2 - en lig deksel net BIETJIE oop. Kook maklik oor - hou maar dop!
Bo-op stoof: min of meer 25 min. of tot bruin.
TELEFOON POEDING
NB hierdie poeding se stroop word bo-oor deeg gegooi.
DEEG
15 ml. olie
15 ml. appelkooskonfyt
5 ml. koeksoda (bicarbonate of soda)
Halwe kop suiker
1 eier
1 kop. koekmeel
3 ml. fyn gemmer
2 ml. sout
Sif droee bestanddele saam en meng dan al die ander bestanddele by (klits die eier vooraf)
Gooi deeg eweredig onder in bak of kastrol. Gooi stroop bo-oor deeg. Bak met 'n toe deksel.
Bak 30 -40 min in oond.
STROOP:
1 kop. suiker, 600 ml. water. Kook 5 min op stoof. Koel bietjie af.