Nav my rondsoek na karringmelk-plaasvervanger die ander dag, plaas ek die resep vir sous vir aartappels
500ml karringmelk / melk met asyn of suurlemoensap suur gemaak
1 pk wit uiesoppoeier
250gm gesnipperde spek
1 groot ui gekerf
gaar aartappels
gerasperde kaas
braai uie en spek tot bros (ek gooi 1t suiker en skeut asyn oor my uie terwyl dit braai)
meng soppoeier en melk in kastrol en kook paar minute tot sop gaar is
meng sop en spek/uie bymekaar
skep oor oopdrukte aartappels of sny aartappels in skywe, pak in 'n oondvaste bak met sous oor, strooi kaas bo-oor en sit paar minute in 'n warm oond tot kaas lekker gesmelt het.
Ek lief natuurlik 2 uie en strooi ook speserye na smaak op die aartappels voor ek die sous oorgooi. Oppas net vir té sout want die soppoeier is ook sout.
Sous kan ook na smaak dunner gemaak word met bietjie warm water wanneer dit gemeng is.