Vir sop het jy altyd 'n lekker tuisgemaakte aftreksel nodig.
Moenie net skoon water gebruik nie. Dan is die sop vaal.
Sondag se hoenderkarkas is net die ding. Gooi in die pot en kook lekker sag met 'n bietjie dit en 'n bietjie dat...
Of maak soos ek, gaan koop klaar stock in 'n boksie by Woolies.
Vir Ertjie-sop moet jy 'n groot pak gevriesde ertjies of as jy 'n ertjie-land het, omtrent 'n kg. Kook tot sag en maak fyn. Haal die doppe uit. Druk sommer deur 'n sif.
Gooi die ertjie-pulp en die stock in 'n pot en kook en kook en as jy wil kan jy sommer 'n knoffeltjie insit. Ek hou verby. Gooi sout in en vars gemaalde swart peper.
Wat nog?
O ja, spek. Gooi spekkie-blokkies in as jy varkspek in die vrieskas het. Braai eers uit. Kook. As dit te dik is na jou smaak, gooi nog stock in.
Sit baie warm voor in groot bekers
met geroosterde bacon. En daai focaccia soos hier onder.
Dis hoeka amper Winter in die Kaap.