Hê-hê, op 'n afstand!
Ons het gisteraand skaapvleis en beesrib gehad vir aandete. Hier is 'n lieflike braaipan wat die lewe darem baie makliker maak. Eers het ek die vleis in stukke gesny en dit bruin gebraai. Toe gooi ek die speserye by en laat dit kook tot al die water weg is. Weer 'n bietjie gebraai en weer gekook tot die vleis sag was. Wortels, aartappels en my mengsel van gebraaide knoffel en gemmer, uie en pepers bygevoeg en laat kook tot amper sag. Dan voeg ek sampioene en 'n pakkie bruin soppoeier en 'n handjie gekapte seldery by en laat prut tot dit gaar is. Met rys was dit 'n koningsmaal.
Ek is 'n liefhebber van eenpotgeregte en sal drie aande 'n week so 'n "moerby" gereg kook.
Ons het 'n "winskopie" raakgeloop en toe 'n paar knoffels gekoop. Dit het ek in 'n beker kookwater laat staan vir 'n paar minute, geskil en die huisies net so heel in 'n bottel geplaas en dit opgevul met olie. Nou kan ek net daarvan neem en kap en in my geregte gebruik en die olie het dan 'n lieflike knoffelgeur.