Author Topic: Ryspoeding  (Read 9014 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 10700
  • Gender: Female
Ryspoeding
« on: February 03, 2012, 08:57:01 AM »
Ryspoeding

Bestanddele:

250 ml water
125 ml langkorrelrys
1 liter melk
Die skil van een lemoen fyn gerasper
10 ml mielieblom opgelos in water
2 eiergele
45 ml suiker
1 telepel vaniljegeursel
Kaneel

So maak mens:

In 'n dikboomsouspan, kook die rys in die water tot al die water weg gekook het.
Voeg die melk, lemoenskil en sout by en laat dit kook terwyl jy die mengsel roer.
Laat prut oor lae hitte, sonder 'n deksel totdat die rys sag is.
Voeg die mielieblom by en roer totdat die mengsel dik is.
Klits die eiergele en suiker saam in 'n bak.
Voeg dit stadig by die rys terwyl jy roer.
Verwyder die pan van die stoof af.
Voeg die vaniljegeursel by.
Skep in opskepbakkies en strooi kaneel bo-oor.
Om te weet is om te verstaan.

Offline werelde weg

  • Matroos
  • Suigeling
  • Posts: 92
  • Gender: Male
  • lag en lag anners gaan jy huil...
Re: Ryspoeding
« Reply #1 on: May 08, 2012, 11:46:08 PM »
is die een lekker patrys?

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 10700
  • Gender: Female
Re: Ryspoeding
« Reply #2 on: May 10, 2012, 07:06:02 AM »
Die lekkerste ryspoeding wat ek nog gemaak het WW.  'n Mens kan natuurlik ook sago in die plek van die rys gebruik, maar ek dink ook dat die geheim lĂȘ in rys wat sag gekook is. 

 :love7:
Om te weet is om te verstaan.