Bak en brou > Seekos

Slakke en room gereg

(1/3) > >>

PM:
SLAKKE EN ROOM GEREG

2 blikkies slakke in pekelwater 1 groot ui gekerf

100ml room
250g sampioene
sout na smaak of gebruik Aromat

vars gekapte knoffel na smaak

1 pakkie Pasta Sous (kaas, sampioene & knoffel geur) aangemaak soos op pakkie aangedui.

Spoel slakke baie goed af met koue water en laat dit in vars koue water lê terwyl jy die volgende doen:

Braai uie, gekerfde sampioene en knoffelvlokkies in botter.
Meng slakke met uie en sampioene in braaipan.
Gooi aangemaakte Pasta Sauce en room by.
Gooi Aromat en sout na smaak by.
Braai alles saam vir ±15 minute.
Bedien met bruin brood.

Ek sal later 'n reseppiesneppie plaas.  

Louis:
yuuuuukkk!!!  Ek hou NIKS van slakke nie. ek het genoeg van die goed in my tuin om my mal te maak.

dit laat my dink aan die beste resep vir Karp (vis)

krap alle skibbe sorgvuldig af en haal dan die binnegoed en die kiewe uit.
gebruik n kastrol wat grootgenoeg is om die vis heel in te plaas. sit 8 koppies water in die pot tesame met 2 teelepel sout en 1 teelepel swart peper.
kry n gewone baksteen en was dit skoon en plaas dit in die kastrol. plaas dan die karp op die baksteen sodat dit nie in die water moet le nie.
voeg hierby n gekapte ui en so 3 knoffelhuisies fyngekap. die sap van een suurlemoen. bring tot kook en plaas die deksel op en laat dit stoom vir 30 min.
hierna haal jy versigtig die vis uit die kastrol en plaas dit op handdoek papier en rol dit toe in die papier.
gooi dan die vis in die asblik....en eet die baksteen

PM:
 :sign10: Jy het my katvis!  :icon_biggrin:  Lees ek baie aandagtig en daar kry ek my dosis lag in vir die dag.   :angel8:

Ek het gou al die hoofletters verander, skuus dat ek so geskree het.   :icon_biggrin: 

Louis, ek lief slakke as dit reg gaar gemaak word.  Eintlik eet ek net agter die room en knoffel aan.   :icon_biggrin:

Terry:
My liefde vir slakke het begin toe ek 'n klein dogtertjie was.  My pa het altyd slakke in knoffelbotter bestel en ek het net altyd die brood daarin gedoop.  Na 'n paar keer van al sy knoffelbotter opeet het my pa vir my gese ek mag nie meer sy botter eet as ek nie die slakke ook probeer nie.  Daar het my liefde vir hierdie slakkies begin.  Nou se dae het hulle soveel verskillende keuses vir slakke in restaurante maar my gunsteling bly maar ons eie tuisgemaakte resep.

Dankie PM, ons gaan hierdie een probeer.

PM:
Terry, mag ons ook julle eie tuisgemaakte reseppie deel?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version