Bestanddele:
1 Gekapte ui
1 500g Pakkie bacon worsies, kaasgeur
7-8 Medium groot swart sampioene
1 Koppie basmati rys
Sous-bestanddele:
2 Koppies kookwater
3-4 Eetlepels blatjang
2 Eetlepels worchester sous
1/4 Teelepel tumeric poeier
1/2 Teelepel paprika poeier
2 Eetlepels 'Mild en Spicy' kerrie poeier
1 Eetlepel sout
1/2 Teelepel swart peper
Metode vir sous: Meng alle bestanddele saam met kookwater en roer. Hou sous een kant.
Metode:
Wenk: 'n Lekker groot kleipot sal die beste werk met hierdie resep.
Voorverhit die oond tot 190grade.
Laat staan ongekookte rys in kookwater vir 2-3 minute.
Sny worsies, gekapte ui en gesnyde sampioene en sit in kleipot.
Na die rys bietjie in kookwater gele het, gooi die water af en sit rys by al die ander bestanddele in die kleipot. Roer alles in die bak saam.
Gooi dan jou sous oor al die bestanddele in die kleipot en sit die deksel op.
Sit jou bak in die oond vir 70 minute en laat dit dan vir 15 minute staan na jy dit uit die oond gehaal het.
Bedien op saam met enige groente of slaai. (Ons het gevind die smaak van alles in die pot was wonderlik en het niks anders by dit bedien nie).
Probeer gerus hierdie resep, dis waarlik 'n wenner!
:-)