GEMMERKOEKIES
(Lewer 4 dosyn koekies)
2 Koppies (500ml) koekmeelblom
½ Koppie (125ml) suiker
2 Teelepels fyn gemmer
Knippie sout
60g Botter of margarine
½ Koppie (125ml) goue stroop
1 Teelepel koeksoda
4 Eetlepels melk
Sit die oond aan op 180º.
Sif al die droe bestanddele saam.
Smelt dan die botter en stroop saam en voeg die koeksoda by die mengsel. Voeg dit dan saam met die droe bestanddele en meng goed.
Voeg nou net genoeg meel by om ‘n stywe deeg te vorm. Knie die deeg tot ‘n bal vorm.
Rol die deeg dan in klein balletjies en plaas hulle op ‘n botter gesmeerde pakplaat sowat 50mm van mekaar af.
Druk balletjies met ‘n vurk of lepel plat.
Bak vir sowat 10min en laat dan in die plat afkoel na dit klaar is.