Kyk, as jy nou vir n binnelander vra oor resepte vir kreef dan sal daar seker duisende wees
maar as jy vir n weskusser vra vir kreef resepte, dan is daar nie sodanig n resep nie
hier haal ons mos maar n kreef en n paar van sy maatjies uit en hulle word summier in seewater gaar gestoom
n lekker groot kreefpot met n siffie onder in. die seewater word tot net onder die sif se vlak gegooi en as die dan nou kook dan sit jy die krewe op die sif suutjies neer en laat hulle dan nou stoom so vir n wyle 10-15min. moet nou nie vergeet om die deksel op te sit nie.
sodra hulle hul tyd uitgedien het innie pot en hulle is lekker bloedrooi getan dan word hulle almal om die rand van die pot aan hulle se sterte gehang met kop ondertoe om so bietjie te drip-dry en af te koel
net soos wat hy van sy ma af kom is hy natuurlik die lekkerste. g'n niks word bygevoeg of weggevat nie
as jy dan nou moet die sawwe lekkerny met n sousie geniet dan moet dit maar net n goeie mayonaise wees met n eetlepel tamatiesous en tobasco
as jy die outjie wil braai, dan moet jy hom op sy maagkant oopsny en hom so bietjie oop vou(butterfly)
braai die maagkant so vir n paar minute op matige kole
draai hom om op sy rug en laat hom stadig gaar word. hier moet jy oplet na die hitte van die kole. jy wil nie he die dop moet brand nie want dan kry die vleis n bitter smaak
as jy n sousie wil maak vir die braai slag dan sit jy n homp regte egte botter in n potjie of n ding en smelt dit op die vuur
voeg by die sap van een suurlemoen, vars gemaalde swart peper, knypie sout, fyngekapte pietersilie en 2 tots brandewyn
terwyl die outjies daar op hulle se ruggies le en tan dan gooi jy hulle binnekante behoorlik met die sousie
n kreef is gaar wanneer die vleis wit geword het en nie meer deurskynend is nie
moet nou nie die ding sta en gaarmaak totdat dit soos n stuk sening lyk nie