Blomkoolbrood
Hierdie broodjie kan ook as 'n groentedis bedien word.
Bestanddele
Genoeg koolblare om die houer waarin die broodjie gebak word mee uit te voer.
25 ml Botter
1 Klein Ui
150 g Sampieone
50 ml Gemengde Kruie
Sout en peper na smaak
360 g Blomkool
3 Eiers
300 ml Gerasperde kaas
Witsous
5 ml Botter
100 ml Meelblom
500 ml Melk
Sout en peper na smaak
Metode
Smel botter in pot oor matigge hitte.
Roer meel in botter.
Voeg 'n klein bietjie melk op 'n slag by.
Roer goed.
Voeg weer melk by en hou aan met roer.
Sodra al die melk bygevoeg is laat prut vir 5 minute.
Voeg sout en peper na smaak by en roer deur.
Blomkoolbrood metode
Smeer 'n diep broodpan of 'n potjie of ander geskikte vuurvaste houer .
Blansjeer koolblare en voer pan uit met genoeg blare.
Kap ui fyn en sorteer in die botter.
Voeg sampioene, kruie, sout en peper by en braai vir 3 minute.
Hou eenkant.
Maak blomkool fyn en roer by die witsous.
Voeg geklitste eiers en kaas by.
Gooi helfte van die mengsel in die houer.
Gooi nou sampioen mengsel oor die kool in pan.
Bedek nou die sampioen mengsel met die res van die koolmengsel.
Plaas die pan in 'n bak met 'n bietjie water.
Bak vir ongeveer 40 minute by 190°C.
Laat effens afkoel, keer houer om.
Garneer en bedien.