Heheheh, ek strompel toe vanoggend oor hierdie ene van jou wat ek ook bewaar het by die vorige Verskombuis:
Piet Magriet: In sy eie nes
Julle ouens, ek sukkel nou al vir jare om 'n behoorlike degie (batter) te maak vir soet-suur-vark, hoender, en wat-ookal 'n mens in 'n "kombersie" wil toevou, en nou is ek baie opgewonde want ek dink ek het die antwoord gevind.
Ek het sampioene, hoenderstukkies, varkstukkies, viennas, prawns en kalamari hierin gedoop.
Blomkool en brusselse spruitjies, klein aartappeltjies, en klein uitjies, halfpad gaargemaak in die mikrogolf oond, daarin gedoop en in diep olie gebraai. Tot blokkies brood!
Hoe maak mens? So maak mens:
Al bogenoemde moet in koekmeel "afgestof" word.
"Kombersie"
Meng een en 'n half koppie koekmeelblom met
'n half koppie Mezena.
Voeg daarby een eiergeel en
genoeg sout en peper na smaak.
1 Teelepel bakpoeier.
Vat 'n botteltjie bier en meng dit daarin tot dik en romerig.
Doop enige iets wat jy wil gaarmaak daarin en braai in diep olie tot bruin.
Eet en geniet!
Met liefde, van Ouma Pietie.
©