Author Topic: Witsous  (Read 18642 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 10700
  • Gender: Female
Witsous
« on: March 30, 2011, 04:50:50 AM »
Witsous

5 ml Botter
100 ml Meelblom
500 ml Melk
Sout en peper na smaak

Metode

Smel botter in pot oor matigge hitte.
Roer meel in botter.
Voeg 'n klein bietjie melk op 'n slag by.
Roer goed.
Voeg weer melk by en hou aan met roer.
Sodra al die melk bygevoeg is laat prut vir 5 minute.
Voeg sout en peper na smaak by en roer deur.
Om te weet is om te verstaan.

Offline Terry

  • Regular Members
  • Suigeling
  • Posts: 248
  • Gender: Female
    • Squisita Jewellery
Re: Witsous
« Reply #1 on: October 22, 2013, 01:26:29 PM »
Ek gebruik hierdie basiese resep om lekker kaassous te maak.  Doen als dieselfde as hieronder en teen die einde meng jy 2 koppies gerasperde cheddar kaas in.  Die kaas gaan dan die sous bietjie verdik, dit is wanneer jy nog melk of room kan byvoeg.

Ons gebruik hierdie sous gewoontlik bo-oor gekookte broccoli met gerasperde kaas en sit dit vir paar minute in die oond.  Altyd 'n groot wenner.