Die Afrikaanse Forum
Bak en brou => Resepteboek => Klein koekies => Topic started by: PM on January 30, 2012, 09:13:57 AM
-
Bestanddele:
6 Koppies koekmeel
2 Koppies suiker
4 Eiers
500 gram margerine of botter
8 Telepels bakpoeier
1 Telepel vanilje ekstrak
Sout ('n knippie of so kwart telepel)
So maak mens:
Klop die botter en suiker tot room.
Breek eiers in en klop deeglik.
Voeg vanilje by.
Sif die droge bestandele by en meng goed.
Rol balletjies en druk plat met vurk.
Plaas 'n kwart kersie in die middel van elke koekie.
Bak by 180 grade C tot ligbruin.
-
My moederlief het altyd die 'krismiskoekies' so versier met 'n kwart kersie. Proe nog hoe lekker taai dit gebak het :icon_biggrin:
-
Baie interessant. Dit klink heerlik.
-
Die gaan ek probeer bak. Maar ek dink ek gaan olywe bo-op sit. Die soet sout kombinasie behoort lekker af te gaan saam met ingelegte turksvye.
:icon_bigsmurf:
-
Jy sal moet kom wys :toothy4:
-
I never kiss 'n tell :nono:
:icon_bigsmurf:
-
:icon_biggrin: :notworthy: :icon_salut:
-
Praat jy nou van turksVYE toe dink ek aan die dag met die boekvoorstelling toe ek vir jou die heerlikste vy uitgesoek het. Groot was my verleentheid toe ek uitvind dit was 'n vrotte! :icon_scratch:
Hoekom dink ek dit is "truksvye" ???
Gisteraand het Gerhard my uitgeneem vir ete en ek het 'n kaasbord bestel. Daarin was twee ingelegde vye, maar ongelukkig was dit suur! :dontknow:
-
OE! Ek lief 'n kaasbord. Nie goed vir die rondinge nie maar wie gee om? :icon_biggrin:
-
Ek verkies altyd 'n soutigheid voor soetigheid. Gerhard het 'n kouevleisbord gekies en ons het die twee disse gedeel. Die een was 'n voorgereg en die kaasbord 'n nagereg, maar dit was genoeg om ons albei versadig te maak. Njammies!