Die Afrikaanse Forum
Bak en brou => Resepteboek => Soet terte => Topic started by: adele on December 06, 2017, 05:57:00 PM
-
KANEELKOEK ... maar eintlik tert
Beslag:
60ml botter
125ml witsuiker
1eier
250ml meelblom
15ml bakpoeier
2ml sout
125ml melk
kaneelsuiker
Stroop:
60ml botter
250ml witsuiker
1 blik (170g) ingedampte melk
Verhit oond tot 180 C.
Verroom smeer en suiker en klop die eier by.
Sif droƫ bestanddele saam.
Roer meelmengsel en melk by eiermengsel.
Skep beslag in gesmeerde tertbord.
Strooi kaneelsuiker oor.
Bak 20-25 minute.
Berei stroop - verhit bestanddele saam tot kookpunt.
Giet stroop bietjiesgewys oor warm koek.
Dien koek louwarm op met room.
-
Dit klink heeeeerlik!