Author Topic: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)  (Read 44394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Wysgeer
  • Posts: 2698
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #225 on: December 17, 2018, 05:21:15 AM »
Die besem vat my toe na 'n afdraai, reguit oppad na spekvette verleiding PM.  :icon_biggrin:

Wonder wie van ons lesers is ook versot op 'crackling'? Gisteraand wou die varkspekkie
nie lekker saamspeel op die weber om krakerig genoeg te word nie en toe haal Outop dit af.
Ek het dit toe in die convention oven vir so half uur teen 200 grade gebak.
O my wereld - dit was kraaklekker en gesmelt soos heuningkoek in jou mond.
Hier by ons is dit baie gewild en as jy pork roast bestel, kom daar gewoonlik so pasellatjie by - crackling!



Soos gewoonlik het die oorskiet vandag op my bord beland...
daar was gelukkig ook nog 'n skeppie pampoen- en aartappelslaai oor.



Daarna het ek spekvetrond, getooi in 'n servet (omdat niks meer pas na al die selfbederwery)
saam kersvader en 'n engeltjie koffie gedrink... omtrent uit my goue slippertjies geseend :icon_biggrin:







« Last Edit: January 03, 2019, 12:51:53 AM by Meraai vannie Baai »

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 9469
  • Gender: Female
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #226 on: December 23, 2018, 02:47:10 PM »
Dit klink nou na koek vir 'n k.k.k.kakkerlak.   :icon_biggrin:   Ons mal oor crackling!  Die behoefte daarna is so groot, ons komkommer niks oor spekvette nie.   :icon_biggrin: 
Soos altyd is jou tafels so keurig gedek.  Ek lief dit.  Was ek daar sou ek graag wou deel in jou "oorskiete".  Dit lyk na 'n fees. 
Mag jy en almal wat vir jou dierbaar is 'n wonderlike kersgety fier Raaitjie.  Geniet die smulgoetertjies sonder om skuldig te voel.  Elke dag is 'n geskenk en elke ete 'n fees.   :love7:
Om te weet is om te verstaan.

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Wysgeer
  • Posts: 2698
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #227 on: January 03, 2019, 12:42:08 AM »
Elke ete 'n fees.... ek stem saam PM! Hoop julle het ook 'n geseende kersfees gehad
en mag daar 'n wonderlike, gesonde jaar vir ons almal voorle. Ek het myself terdee geniet
soos altyd, geseend om met 'n vol pensie te kan inkruip elke aand.  :icon_biggrin:

Vir my is die voorbereiding (en speel met 'n versiering of twee) deel van die fees
en voorreg om te kan eet.  Nuwe jaarsdag was dan ook mos die perfekte verskoning
om bietjie kreatief te wees, al is julle net twee wat gaan aansit. 

Hierdie jaar het Outop besluit dit is te warm om te braai . My lus het lankal uitgehang
vir so paar stukkies ham en salami so ek het my nie twee maal laat nooi nie! Van die
soutbeperkinge het ek liefs vergeet vir een hele dag lank.

Dit was nogals uitdaging om die vleisbord bietjie 'op te dollie' sodat helfte
van dit 'n ietsie meer 'gesond' was. Vrugte is altyd 'n wenner.



Die komkommerrosies se maak was groot pret en hulle was dan ook gou verslind.
Sommige nog voor hulle op die bord kon beland!







Die volgende oggend was daar nog genoeg oor vir 'n oorskiet-brekkie
en ietsie vir Outop se kosblik wat net so verfrissend was! Ons het net
slaaie saam dit bedien.





« Last Edit: January 03, 2019, 12:53:49 AM by Meraai vannie Baai »

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Wysgeer
  • Posts: 2698
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #228 on: January 07, 2019, 04:26:45 AM »
Vinnige en maklike ontbyt met rooiworsies en eier.



Steek 'n sosatiestok deur die wors en sny skywe tot teenaan.  Gebruik dan
'n tandestokkie om die sirkel in plek te hou. Gooi 'n eier in die gaatjie en
braai na smaak in 'n medium warm pan. Strooi 'n bietjie parmesan oor.



Die oorskiet sosatie van ons vorige aandete het ek van die stokkie getrek
en opgewarm by die eierworsie-dis.



Outop was die dankbare 'skinker'.



Erg geskimp by die kombuishoek toe ek die ene se resep met die oog gegaps
en gedeel het maar dit het nie gehelp nie. Ek moes maar self inspring en die
genot op Outop se gesig was genoeg beloning.

Gewoonlik is hy glad nie lief vir rooiworsies nie. Dit laat hom olik voel.
Enetjie is sy limiet en hoeka was dit mos nou net genoeg saam met 'n
heerlike vars volgraanbroodjie en romerige sampioensous daarby.

 :bootyshake: :notworthy:

« Last Edit: January 07, 2019, 11:46:25 PM by Meraai vannie Baai »

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Wysgeer
  • Posts: 2698
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #229 on: January 07, 2019, 11:45:11 PM »
Karringmelk Muesli Beskuit



Wie kan nou beskuit en 'n beker koffie of tee van die hand wys?
Beslis nie die twee oues van dae nie. Ek moes die 2de baksel aanslaan
in twee weke. Ons was darem drie wat help verslind het. Nie dat dit 'n
verskoning is nie.

So maak mens:

Sif 1 kg bruismeel en 'n teelepel sout saam.
Voeg 1 koppie klapper en 4 koppies muesli van jou keuse by.
Meng goed deur.

Smelt nou 500g botter/margarine en laat afkoel.
Voeg 2 koppies bruinsuiker en 'n houertjie karringmelk by botter.
Klits 3 eiers en voeg by hierdie mengsel.
Meng goed en gooi oor die meelmengsel in 'n diep mengbak.
Meng baie goed deur en skep in pan(ne).
Bak vir ongeveer 'n half tot 1 uur teen 180 grade.
Toets om seker te maak dit is gaar.



Laat afkoel en sny in verlengde skywe/blokkies.
Droog vir ten minste 4 ure in die oond teen 100 grade.



Roomkoffie en beskuit - altyd 'n goeie besluit  :coffee2: :notworthy: :headbang:


« Last Edit: January 11, 2019, 01:30:12 AM by Meraai vannie Baai »

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 9469
  • Gender: Female
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #230 on: January 15, 2019, 05:59:13 PM »
Mag hierdie feestelike pogings van jou nooit opdroog nie.  As daar nou iemand is wat jou na-aap en elke resep probeer en elke foto indrink is dit ekke. 

Ek gebruik die gerookte worsies, maar weet nie of dit by julle beskikbaar is nie.
More gaan ons huistoe.  Ek kan nie wag om in my eie kaia te wees nie. 

Dankie tog so baie liefding.  Dit was heerlik om aan jou tafel te sit.
Om te weet is om te verstaan.