Author Topic: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)  (Read 35914 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Hardebaard
  • Posts: 1589
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #180 on: June 04, 2017, 11:29:44 PM »
Outop se Mango Hoender



Vir hierdie ene het jy die volgende nodig:



Manlief braai so lepel van die green curry paste in olyfolie. Dan voeg hy 2 hoenderborsies wat vooraf
in groterige blokkies gesny is by en braai dit saam. In plaas van die aanbevole jogurt het hy 'n blikkie
klapperroom by die inhoud van die mango sous gegooi.

Die spulletjie is toegelaat om deeglik kennis te maak voordat die bamboo shoots en groente
bygevoeg was. Laat prut totdat groente se tekstuur na jou smaak is.
Dien op saam met rys en nog so brandsousie 'on the side'.



 :hello2: :notworthy: :book1:
« Last Edit: June 04, 2017, 11:40:43 PM by Meraai vannie Baai »

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Hardebaard
  • Posts: 1589
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #181 on: June 05, 2017, 01:59:17 AM »


Min dinge so lekker soos 'n brekkie in die tuin vroeg oggend. Die laaste snytjie tuisgemaakte brood
so bietjie gerooster in die oond - opgedollie met eier en 'n skyf of twee tamatie. Hou maar dop totdat
die eier gaar genoeg na jou smaak is. Sodra die eiergeel bo 'n witlagie begin vorm weet ek hy is perfek
vir my  :icon_biggrin:

Moet nie die blertsie uie en handjie vol kaas vergeet nie ... 'n fees vir een!



« Last Edit: June 05, 2017, 02:01:22 AM by Meraai vannie Baai »

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Hardebaard
  • Posts: 1589
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #182 on: January 28, 2018, 10:47:47 AM »
So lanklaas ietsie geplaas wat in die pandok se kombuis aanmekaar geslaan of gerol is  :icon_biggrin:
Gisteraand (en vanoggend) het Outop ons bederf met tuisgemaakte sushi. Mensig was dit 'n
groot bederf en natuurlik het dit die sak gepas!



Die voorbereiding en maak neem tyd - maar glo my vry, dit is beslis die moeite werd as jy van
sushi hou.



Soos gewoonlik het die oorskiet vanoggend 'n heerlike gaatjie gevul en was die
bestanddele sommer in oormaat gesmeer en rol.




 




« Last Edit: May 15, 2018, 03:17:55 AM by Meraai vannie Baai »

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 8639
  • Gender: Female
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #183 on: January 28, 2018, 03:24:29 PM »
Ag mens, ek word vet net van "proe met die oog".  Het net laas week na jou broodjie gekyk.  Dit is altyd lekker om 'n draai te maak in die Lokkies se kombuis. 
Om te weet is om te verstaan.

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Hardebaard
  • Posts: 1589
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #184 on: May 03, 2018, 05:44:18 AM »
Altyd welkom mater. Ons die afgelope paar weke gereeld sushi gemaak en nou vermy ek liewer die skaal  :icon_bigsmurf:


Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 8639
  • Gender: Female
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #185 on: May 03, 2018, 08:50:06 AM »
Ons lief sushi, maar hier is dit baie duur om te koop.  Ons sal ook ons luiigheite moet los en self inspring.
Om te weet is om te verstaan.

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Hardebaard
  • Posts: 1589
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #186 on: May 08, 2018, 01:47:21 AM »
'Kook en vergeet' versus 'loer en roer'

As die gier my pak
word 'n ou Sondagtradisie
graag voortgesit in ons pandok.

Rys & vleis met 'n langsous,
soet pampoen en aartappelslaai
met effe van 'n kerriebyt

neffens dit blom so groenigheid
en vir afwisseling -
'n lekseltjie suurkool daarby

(wat die vrou van die huis hoog en laag gesweer het - nooit weer nie).

Net tussen ons...
twee ure se 'loer en roer' voor die stoof
is nie my idee van kook en geniet nie.

(My spesialiteit is soort van offergawes a.g.v 'kook en vergeet').

« Last Edit: May 08, 2018, 01:50:26 AM by Meraai vannie Baai »

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Hardebaard
  • Posts: 1589
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom sit saam aan in Gatkantland (Australia)
« Reply #187 on: May 15, 2018, 03:17:01 AM »


Outop se tuisgemaakte kerrievis het my gisteraand na vergange se smaak en geur, geblik
uit die punt van Afrika geneem. 'Arm-dae-dis'. Wie kan jou verkwalik as jy tranerig raak
wanneer drie gesnyde uie, liggies gekrui met kerrie & borrie; 'n knippie sout en peperkorrels
soos ou vriende saam kuier in 'n pan?

Eenkant het vyf vissies ewe geduldig gewag op hulle beurt om te prut in 'n kerriesous
van dit en dat uit die middel-van-die-maand-koskas :icon_scratch:

Twee snye brood vir die doopslag, het ons 'bybelse maal in tru-rat' perfek afgerond.



Volledige resep:
Braai 3 gesnyde uie wat so bietjie gedokter was met kerrie en borrie, sout en peper. Skep uit sodra dit mooi begin verkleur en hou byderhand.
Braai visstukke effens in dieselfde pan. Ons het vyf heel stukke vis gebruik wat Outop in kwarte gesny het vooraf.
'n Paar lourierblare daarby komplimenteer die smaak gewis.
Meng 1 koppie water, drie-kwart koppie asyn, kwart koppie suiker, 3 teelepels kerrie, 2 teelepels borrie en sout na smaak.
Gooi oor vis en laat stadig prut tot gaar.
Meng 1 lepel koekmeel en 1 tot 2 lepels water en voeg by kerriemengsel.
Voeg uie by en laat liggies verder prut tot sous verlangde tekstuur bereik.
« Last Edit: May 15, 2018, 10:51:08 AM by Meraai vannie Baai »