Author Topic: Kom ons praat GROENBONE  (Read 1130 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Terry

  • Regular Members
  • Suigeling
  • Posts: 248
  • Gender: Female
    • Squisita Jewellery
Kom ons praat GROENBONE
« on: December 18, 2013, 09:24:49 AM »
Hou jy van groenbone en het jy 'n spesiale resep?

Kom deel gerus jou wenke en resepte.

Kom ons praat GROENBONE   :toothy4:

Offline Fransi

  • Regular Members
  • Melkbaard
  • Posts: 1275
Re: Kom ons praat GROENBONE
« Reply #1 on: December 19, 2013, 07:14:49 AM »
Ek hou daarvan om spek of feta by dit te sit. Heerlik. :-)

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 8357
  • Gender: Female
Re: Kom ons praat GROENBONE
« Reply #2 on: December 20, 2013, 06:30:17 AM »
En hier is ek ook.   :icon_biggrin:

Ons is baie lief vir groenbone.  Ek kook dit maar nog op die ou boere manier, ertappels en uie.  Ons is egter baie lief vir enige gaarmaakmetode. 

Hier in NZ kos die groenbone tussen $4 en $4.50 vir 'n klein pakkie.  Nie sleg as jy $'s het nie, maar met ons Rand is dit effens duur. 
Om te weet is om te verstaan.

Offline Terry

  • Regular Members
  • Suigeling
  • Posts: 248
  • Gender: Female
    • Squisita Jewellery
Re: Kom ons praat GROENBONE
« Reply #3 on: December 20, 2013, 09:09:02 AM »
Ek hou van die ou manier van groenbone gaarmaak, maar ek hou van my romerige, kaserige bone.  Ek kook dit dieselfde manier, met baie witpeper, halwe koppie room en een koppie gerasperde cheddar.

Wat ek volgende keer gaan probeer is dieselfde maar net met crispy stukkies spek in.  Dankie Fransi, dit klink heerlik.

Ek het gisteraand vir ons kerriebone gemaak en hier is my resep:

700g gesnyde groenbone
3 gekapte uie
1 & 1/2 koppies suiker
1 koppie wit asyn
2 eetlepels kerriepoier
1 eetlepel turmeric
2 eetlepels maizena gemeng met bietjie water
sout na smaak

Metode:
Braai die uie tot sag en voeg dan die bone by.  Braai vir nog so 10 minute, roer heeltyd. 
In 'n souspan meng die res van die bestanddele en laat dit kook tot die suiker opgelos is.
Gooi die sous oor die bone en uie en braai vir nog so 5 minute.
Laat dit afkoel en sit in 'n glashouer in die yskas.

Hieronder is 'n foto van my kerriebone.

Offline Jeannedarc

  • Regular Members
  • Snuiter
  • Posts: 316
Re: Kom ons praat GROENBONE
« Reply #4 on: December 20, 2013, 09:27:53 AM »
I loved my mom's beans - sliced in thin slivers and then cooked with onions tomato and potato, salt and white pepper and mashed when cooked. lovely when hot but so much tastier icecold on a piece of toast.

I'm not much for cooking with cream but stringy green beans roasted with a generous amount of garlic and prosciuttu and jalapeno in olive oil until crispy and then add the cream and simmer for about 5mins. yummy

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Melkbaard
  • Posts: 1336
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom ons praat GROENBONE
« Reply #5 on: October 03, 2016, 05:06:36 AM »
My skoonma het altyd so lekker vet skaaptjoppie by haar groenbone, aartappels en uie in die pot gesit. Oe wereld mens wens jy mag jou vingers afgelek het uit dankbaarheid  :toothy4: Dan het sy ook 'n klein bietjie bakpoeier ingegooi nadat dit fyngedruk was en eendag het daar per ongeluk Wim in plaas van bakpoeier in die pot belanne - dit was pure begrafnis-droefnis  :crybaby2: