Author Topic: Kom ons praat VARK RIBBETJIE  (Read 14414 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jeannedarc

  • Regular Members
  • Snuiter
  • Posts: 316
Re: Kom ons praat VARK RIBBETJIE
« Reply #15 on: November 28, 2013, 02:33:17 PM »
please forgive my ignorance but what is kosher salt?

Offline Terry

  • Regular Members
  • Suigeling
  • Posts: 248
  • Gender: Female
    • Squisita Jewellery
Re: Kom ons praat VARK RIBBETJIE
« Reply #16 on: November 28, 2013, 02:48:59 PM »
Ek dink dis maar dieselfde as seesout, daaride growwe groot soutkorrels.

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 9640
  • Gender: Female
Re: Kom ons praat VARK RIBBETJIE
« Reply #17 on: November 28, 2013, 09:08:44 PM »
Ek het ook gaan soek wat dit is en het hierop afgekom:  "Kosher salt contains no additives"  nou weet ek ok.   :icon_biggrin:
Om te weet is om te verstaan.

Offline Terry

  • Regular Members
  • Suigeling
  • Posts: 248
  • Gender: Female
    • Squisita Jewellery
Re: Kom ons praat VARK RIBBETJIE
« Reply #18 on: February 22, 2014, 12:30:52 PM »
Rooibostee varkribbetjie:

1 heel varkrib (sowat 2 kg)
MARINADE
250 ml (1 k) sterk rooibostee
125 ml (½ k) olyfolie
125 ml (½ k) tamatiesous
125 ml (½ k) sterk blatjang
30 ml (2 e) worcestersous
45 ml (3 e) balsemieke asyn
10 ml (2 t) knoffel, gekap
10 ml (2 t) heelkorrelmosterd
2 sopies brandewyn
3 ml (ruim ½ t) tabascosous
5 ml (1 t) suurlemoenpeper
5 wonderpeperkorrels
3 lourierblare
SWOERD
growwe sout
olyfolie
suurlemoensap

    Sny die swoerd (vet) van die ribbetjie af en hou in die yskas.
    MARINADE Meng die bestanddele vir die marinade in ’n kastrol en bring tot kookpunt.
    Laat afkoel, giet oor die rib en marineer oornag in die yskas. Haal die rib uit die marinade.
    SWOERD Sny met ’n baie skerp mes van bo na onder lang kepe in die vel sonder om dit dwarsdeur te sny; die vel moet steeds een stuk wees.
    Vryf die vel goed in met die sout, olie en suurlemoensap. Braai die swoerd op baie warm kole tot bros en breek in stukke vir ’n voorgereg.
    RIB Nou is die kole reg vir die rib. Braai dit 45 minute liniaalhoogte van die kole af. Bedruip deurentyd met die marinade.

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 9640
  • Gender: Female
Re: Kom ons praat VARK RIBBETJIE
« Reply #19 on: February 24, 2014, 08:13:43 AM »
Dankie vir die resep Terry.  Dit sal goed werk hier in die bos op die kole.
Om te weet is om te verstaan.

Offline Meraai vannie Baai

  • Global Moderator
  • Wysgeer
  • Posts: 2964
  • Elke dag aan ons Geskenk, is 'n kosbare voorreg.
Re: Kom ons praat VARK RIBBETJIE
« Reply #20 on: October 09, 2015, 12:06:03 PM »
Terwyl een van ons gaste hierdie onderwerp 'print' raak ek slimmer en hongerder  :notworthy: :toothy4:

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 9640
  • Gender: Female
Re: Kom ons praat VARK RIBBETJIE
« Reply #21 on: July 24, 2016, 10:08:54 AM »
Gerhard maak die heerlikste varkrib op die kole.  Nou is ek ook honger Raaitjie.
Om te weet is om te verstaan.

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 9640
  • Gender: Female
Re: Kom ons praat VARK RIBBETJIE
« Reply #22 on: August 01, 2016, 04:48:14 PM »
Dit is wonderlik om te weet hoeveel mense van die forum gebruikmaak vir inligting.  Ons is wenners!
Om te weet is om te verstaan.