Author Topic: Hertzoggies  (Read 2316 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PM

  • Administrator
  • Meester
  • Posts: 9517
  • Gender: Female
Hertzoggies
« on: January 30, 2012, 09:05:56 AM »
Bestranddele:
4 koppies meel.
250 gr margarine of botter.
2 Telepels bakpoeier.
6 Geskeide eiers.
Kwart koppie suiker.
Kwart telepel sout.

Vulsel:
1 Blik appelkooskonfyt (plus minus 400 gram)
1 Koppie suiker
250 gram klapper
6 Eierwitte
1 Telepel vanilje ekstrak.

So maak mens die koekiedeeg:
Meng die meel, die bakpoeier en die sout saam.
Vryf die botter daar in.
Meng die eiergele en die suiker saam.
Voeg 1 koppie water by. (As die deeg te styf is kan jy nog 'n titseltjie water byvoeg.)
Los dit eenkant om te rus vir so 10 minute.
Rol die deeg uit en druk dit uit met 'n oopgesnyde blikkie. (Sny sommer die appelkooskonfytblikkie aan alby kante oop en gebruik dit vir die drukkertjie.  Dit pas perfek in die vlak holtes van die koekpannetjie.)

Skep 'n telepeltjie vol appelkooskonfyt op elke uitgedrukte  degie.

So maak mens die vulsel:
Klits die 6 eierwitte styf.
Gooi 1 koppie suiker in en klits goed.
Gooi die klapper by die mengsel en meng goed deur.
Voeg die telepel vanilje ekstrak by en roer deur.
Skep telepels vol van hierdie mengsel en pak die telepel konfyt op die degie, goed toe daarmee.
Bak dit teen 180 grade C tot ligbruin.


Om te weet is om te verstaan.