Die Afrikaanse Forum
Bak en brou => Kos uit vreemde lande => Topic started by: Terry on August 22, 2013, 10:19:53 AM
-
Is Suid Afrikaanse kos een van jou gunsteling kosse? Kom deel asb hier jou ervarings en resepte oor Suid Afrika se kos.
-
Hang seker af wat mens met Suid Afrikaanse kos bedoel. EK glo hier is so mengelmoes kosse wat onder andere as suid afrikaanse kos gesien word wat se oorsprong eintlik uit 'n ander land(e) is.
Wat ek glo eg suid afrikaans is is bokkoms en weskuskreef.
Braaivlies? ek weet nie of dit dlak ook oor geƫrf is van ander lande nie.
Dan is waterblommetjies seker ook eg suid afrikaans maar dlak kan die resep ies van 'n ander kultuur wees.
Rooibostee is seker ook 'n eg suid afrikaanse resep deur stokke in kookwater te goooi en 'n lekker drankie daaruit te maak.
-
Nou praat ons ook "streke", want die Kapenaars eet mos nie sommer pap nie en ons Transvalers is mal oor ons pap.
Waterblommetjies is heerlik, maar daarvoor moet jy Kaap toe gaan. Ons het ook van die "slymstokke" se koppe ge-eet, dit proe soos kool, maar hier in die Transvaal sal jy dit ook nie kry nie. Om hier regte vars seevis te soek is net so goed jy soek wors in 'n hondehok!
Ons regenboog nasie het 'n groot verskeidenheid van kosse. Pap en marog. Lekker!
-
ek eet graag pap, veral krummelpap.....met melk en suiker. op die toer het die mense my en piet snaaks aangekyk toe ons een aand by braaivleis die pap met melk en suiker geniet.
-
Dine van Zyl uit Rooi-Els kontrei...
Hierdie is nou 'n girl wat (Boerekos) KOOK!
http://www.rapport.co.za/MyTyd/Nuus/Boerekos-is-sexy-20130811
-
as sy van rooiels af kom hoop ek kreef, alikrik en seevis tel ook onder suid afrikaanse kos.
-
Beslis AB.
Dankie Els, vir 'n interessante skakel, ek het dit geniet.
-
Die post is onder hierdie afdeling een van die gewildste en hier is nie EEN resep te vinde nie. Kom aan ouens! Kom deel julle resepte uit SA :toothy4: Hier in Australia maak ons nog gereeld eg Afrikaanse geregte en probeer baie van die wenresepte (met ons eie aanpassings) in die pandok se blou en swart kombuis.
-
ooooh, ek het deur my resepteboek gerol, my gunstelinge jare gelede op ons eerste rekenaar al getik en oorgedra saam met my griffels tot al na vandag se skoottoppie toe, maar watter regtig eg SA is is moeilik om te raai. Tog mik ek na kerrieboontjies binne die vlg week of twee .... hier is my reseppie
BONE-BLATJANG
1 lb bone halwe t peper
4 groot uie 4k suiker
1 bottel asyn 2e kerrie
5 groot tamaties 1e sout
maizena naeltjies
borrie
Kook bone en uie in asyn tot net sag.
Kap tamaties in stukkies en voeg by terwyl dit heeltyd stadig kook.
Voeg by peper, suiker, kerrie, sout, 10-15 naeltjies en borrie.
Voeg maizena laaste by en kook net tot dit deurgekook is.
Bottel warm.
-
Dit klink heerlik. Is dit dieselfde as ingelegde kerrieboontjies?
-
My kampvriendin bring altyd vir ons ingelegde kerriebone saam en dit bly 'n treffer. Duisend dankies vir die deel van jou resep Adele! Gaan beslis die blatjang probeer :notworthy: :hello2:
-
PM, die tamatie maak dit vreeslik lekker maar ook anders as plein kerrieboontjies. :love7:
-
Ons was bietjie in die boendoes met geen internet. Nou is ons darem weer hier in Centurion by Gerhard vir 'n paar dae.
Ek kan glo dit maak 'n groot verskil en ek gaan dit probeer sodra ons tuis is. Dankie lief vriendin.